İso Yük Konteyner

İso Yük Konteyner

Son yıllarda uzak mesafe taşımacılığında geniş olarak kullanılan bir ambalajlama biçimi. Konteynerler, milletlerarası kabul edilmiş standart ölçülerde imal edilmiş tabanı ahşap, duvarları alüminyum levhalarla kaplı, tavanı çelik saçtan yapılmış kasalardır. Dört köşesinde güçlü çelik taşıyıcı elemanlar bulunur. Kenarlar, çelik saç ve cam takviyeli reçinelerle kaplıdır. Kasa boyutları, genişlik ve yükseklik 2,4 m, uzunluk ise 6,9 veya 12 m olabilecek şekildedir. Bir konteyner birçok defa kullanılabilir.

Yük Konteyner, treylerli kamyonlarla, trenlere, gemilere ve uçaklara kolayca yerleştirilebilecek şekilde yapıldığından dünyanın bir ucundan diğerine kasayı hiç açmadan, kolayca yükleme-boşaltma yaparak süratle götürmek mümkündür. Kasa, mühürlenip yol boyunca hiç açılmadığından içindekilerin çalınma ve bozulma ihtimali yoktur. Üstelik çok parça mal, tek bir kasada bulunabildiğinden yükleme-boşaltmada büyük kolaylık ve sürat sağlar. Ayrıca taşımada işçilik, ambalaj ve sigorta giderleri azalır.Konteyner içinde yükü sabitleştirecek tertibatlar bulunduğundan yük uzun mesafede zayiatsız bir biçimde ezilmeden, kırılmadan gidebilir. Gemi ambarlarına üst üste konabilir ve birbirlerine kenetlendiklerinden, kaymadan, devrilmeden rahatça taşınabilirler. Bu da limanlarda, yükleme-boşaltmayı çabuklaştırır ve liman kapasitesini arttırır. Su geçirmez biçimde yapıldığından, gemi güvertesine de istif edilip taşıma hacminden kazanç sağlarlar. Bu üstünlüklerinden dolayı konteyner taşımacılığı, 1965ten beri dünyada çok yaygınlaşmıştır.

Konteynerlerin içine malzeme yüklenmesinde, rulolu konveyörler ve çatallı istifleyiciler kullanılabilir. Kendisini taşıyacak treylerin üstündeyken de yüklenebilir. Kasasına takılabilen sağlam ayaklar vasıtasıyla, taşıyıcı araç, konteynerin altına girip çıkabilir. Taşıyıcı araca konulduğunda kilit düzenleriyle sabitleştirilir. Limana varıldığında, uzun köprülü yükleme-boşaltma krenleri vasıtasıyla doğruca gemiye yüklenip istif edilir. Limanda boşaltma ve kara ve demiryolu taşıtlarına yükleme, raylar üzerinde hareket eden krenler ve özel çatallı istifleyiciler vasıtasıyla yapılır. Ro-Ro taşımacılığında ise konteyner, treylerden hiç indirilmeden çekici tarafından gemiye yüklenir. Varış limanında bir başka çekici tarafından çıkarılarak gideceği yere götürülür.

Geniş gövdeli büyük uçakların çıkmasıyla hava taşımacılığında da konteynerler yaygınlaşmıştır. DC 10, Lockheed L 1011 uçakları bu tip taşımacılık için kullanılmakta ise de uçakların kapasitelerinden dolayı sınırlı kalmaktadır.

Bazı ticari yazışmalarda bu tip konteynerlere "dry van" veya " standart" denilmesine rağmen, çoğunlukla " genel amaçlı " terimi daha uygundur. Uluslararası kullanıma uygun olarak uzunluk ve genişlik açısından dış ölçüleri sabit, yükseklikleri farklı olabilir. Konteynerin kapısı kapatıldığında su ve hava geçirmez özelliği vardır. Konteyner imalinde kullanılan malzeme hem taşıma kapasitesi hem de volüm göz önüne alınarak seçilir. Genellikle çelik ve alüminyum kullanılır. Çelik konteynerlerin yükleme kapasitesi daha azdır, çünkü çelik daha ağırdır

Konteynerler, B.I.C – ( Uluslar arası konteyner ve inter-modal taşımacılık bürosu) tarafından sisteme dahil edilerek, bir operatör/sahip kodu verilir. B.I.C. 1933 yılında kurulmuş ve merkezi Paris’te olan bir kurumdur. 1970 yılı başlarında geliştirdikleri alfa numerik BIC-kodun başarısı baz alınarak, ISO tarafından 1972 yılında konteyner kodlanması ve resmi kayıtlarının tutulması ile görevlendirilmiştir. Şu an; dünya konteyner filosunun %90’ına karşılık gelen 150 ülkeden yaklaşık 1700 konteyner operatörü/sahibi tarafından B.I.C kodu kullanılmaktadır. BIC kodunda; her operatörün/sahibinin 3 haneli harf grubundan oluşan bir tanınma kodu olup, konteyner seri numaraları seçimi, sahibi olunan her konteynerde farklı olmak üzere, operatöre/sahibine bırakılmıştır. B.I.C, bilgi bankasını aylık olarak güncellemekte ve yılda bir kez de basılı hale getirmektedir.

Her konteyner, toplam 11 haneli alfa nümerik bir numaraya sahiptir.

20' Dry Container

40' Dry Container

40' High Cube Container

20' Open Top Container

40' Open Top Container

40' High Cube Refrigerated Container

20' Flat Rack Container with Collapsible End

40' Flat Rack Container with Collapsible End

20' Tank Container

20' Flat Rack Container with Four Freestanding Posts

40' Flat Rack Container with Four Freestanding Posts

Konteyner kelimesi bize Fransızcadan geçen bir kelimedir. Yazılımı ise container olarak yazılır. Fransızcada tam anlamıyla taşımacılık anlamında kullanılır. Türk Dil Kurumuna göre konteynerin tanımı, eşya taşımak amacıyla özel yapılmış, devamlı kullanılabilen özellikte büyük kutu ve sandıklar anlamındadır. Gerçi dilimizde kutu ve sandık dendiğinde daha küçük ölçekte olduğu düşünülebilir ancak konteynerlerin ebatları kutu ve sandıkta düşündüğümüz ölçülerden daha büyüktür. Bu nedenle tanımının sandık ve kutu olarak verilmesi de düşündürücüdür. Daha değişik malzemeler konteyner tanımı yapılırken kullanılabilir. En azından büyük kutu veya büyük sandık kelimesinin konteyner tanımı yapılırken kullanılması daha doğru olacaktır.

Yük Konteyner Ne İşe Yarar?

Konteyner denilince yük konteyner aklımıza gelir. Özellikle de filmlerde, gemi yolculuklarında limanda konteynerlerin gemiye yüklendiği veya gemiden boşaltıldığı sahneler görünür. Ancak birçok konteyner türü vardır. Bunlardan birkaçını sayacak olursak ev, ofis, şantiye konteynerlerinin de olduğunu kolaylıkla görebiliriz. Yük konteyner ise her türlü yükü kara, deniz ve hava yoluyla taşımamıza yardımcı olan büyük kutu veya büyük sandık olarak da tarif edilen taşıma araçlarıdır. Hava taşımacılığında yük uçaklarına yüklenen konteynerler vasıtasıyla taşınır. İçi dolu olan konteynerler havalananlarından, havaalanlarına kadar taşınırken, havaalanına gene kadar veya yük gideceği havaalanına ulaştığında, gideceği yere kadar gene kara taşımacılığı usulüyle taşınırlar. Bu durum gemi taşımacılığı için de böyledir. Yük limana gelene kadar ve limandan gideceği yere kadar kara taşımacılığıyla taşınmaktadır. Yolcu uçaklarında yük konteyner taşımacılığı yapılmaz. Gemilerde de durum aynıdır. Yük gemileri sayesinde yük konteyner taşıma işi yapılır. Kara taşımacılığında ise tırlara yüklenen konteynerler vasıtasıyla taşımacılık yapılır. Kara taşımacılığında yük konteynerleri tırın arkasındaki kasalara yüklenir. Bununla birlikte sadece bir konteyner taşıyan kamyonlar da bulunmaktadır. Bunlar daha çok kargo şirketlerinin kullandıkları türdendir. Konteyner taşımak için, yük konteyner taşıyacak şekilde kasalar imal edilir. Bu şekilde konteyner ile kara taşımacılığı yapılır.

Bununla birlikte yurdumuzda bir sürü satılık ve kiralık yük konteyner firmaları mevcuttur. Bu firmalar yük taşıma ihtiyacı olanlara yük konteyner satarak veya kiralayarak ticaret yaparlar. Bu firmaların içinde, yük konteyner satma ve kiralama işini birlikte yapanlar vardır. Bu firmalar ihtiyaçlarına göre müşterilerine hizmet sunarlar. Hatta bazı firmalar yük konteyner hem imalatını yapıp, imal ettiği konteyneri hem satma ve hem kiralama yoluna gidebilirler. Bu şekilde ticari faaliyetlerini sürdürürler.

Yük konteyner çeşitleri de bulunmaktadır. Konteynerler 20 feet ve 40 feet boyut olarak da birçok çeşide sahiptir. Bunların arasında ayrıca ISO yük konteyner de vardır. Çeşitli ebatlarda ve özelliklerde olan bu konteynerlerin ölçüleri 20 feet ve 40 feet diye belirtilir. ISO konteynerin ebatları da değişiktir. Bu konteyner türü uluslararası taşımacılıkta kullanılır. Çünkü gümrüklerde konteynerlerin ölçülerine kadar bakılır. Tüm bunlarla birlikte uluslararası taşımacılıkta yük konteyner için gümrük mührü de bulunması zorunludur. Bu mührün en sık kullanıldığı zamanlar yük konteynerin güvenliğini sağlamak içindir. Mührün üstünde bulunan güvenlik numarası beyannamenin üstünde de bulunmalıdır. Bazı firmalar konteyner mührü de satmaktadır. İsteğe göre standart mühür ve firma amblemli mühürler isteğe göre tutarı karşılığında konteyner alanlara verilmektedir. Bununla birlikte imalat yapar firmalar ayrıca konteyner yedek parçaları da üretirler. Ancak sadece konteyner yedek parçası yapan firmalar da vardır. Sadece yeder parça satan işyerleri de bulunmaktadır. Firmalar tüm bunları yaparken internetin olanaklarını da kullanarak ya kendi site kurarak veya da satılık eşya sitelerinde ilan vererek kendi ürünlerini pazarlamaya çalışırlar.

Yük Konteyner Fiyatları için iletişime geçiniz.

Çeşitli alanlarda ürün taşımak zorunda kalabilirsiniz ama ürünlerinizi nasıl daha uygun fiyata ve daha fazla taşımanız gerektiği konusunda bir fikre de sahip olmayabilirsiniz. Bu nedenle de öncelikle ürün taşımacılığı yapan firmaların bu ürünleri nasıl daha fazla taşıdıklarını ve bu durumdan nasıl avantaj sağladıklarını araştırmanız gerekiyor. Pek çok firma taşımacılık için konteynerleri tercih ediyorlar. Çünkü bu Yük Konteynerler her zaman kişilere pek çok avantaj sunuyor. Bu avantajlar arasında ilk madde güvenli taşımacılıktır. Belki kısa mesafe taşımacılıklarında bir sıkıntı doğmayabilir, ama konu uzun mesafe taşımacılığı ise o zaman mutlaka pek çok problem de peşinden gelecektir. Öncelikle taşıma işi her zaman riskli bir iştir. Kara taşımacılığı ile ürünlerinizi başka bir şehre gönderiyorsanız taşıyan kamyonlar ya da tırlar kaza yapabilir ve bu da ürünlerinize zarar verebilir. Eğer demiryolu taşımacılığı yapıyorsanız bu biraz daha güvenlidir ama yolda başınıza ne geleceği hiç belli olmaz. Denizyolu taşımacılığı en riskli taşımacılıklardan biridir. Çünkü denizin ne getireceği belli olmaz. Fırtınalar özellikle ürün taşımacılığı yapan gemileri etkilemektedir. Bu nedenle de ürünleriniz için her zaman Yük Konteynerler büyük bir önem taşımaktadır.

Bu Yük Konteynerler her zaman sizlerin iyiliği için vardır. Yani ürünlerinizin tüm bu sayılan etkilerden korunabilmesi için çelikten bir duvar ile örülmüş olması gerekiyor. Konteynerlerin tamamı da bu çelik duvarlardan oluştuğu için ürünlerinize kalkan etkisi yaratıyor. Bu kalkan sayesinde ürünleriniz hiçbir şekilde bir darbe ile baş başa kalmıyor.

Yük Konteynerleri Satın Alırken Firma Seçimi

Günümüzde pek çok konteyner firması bulunuyor. Bazıları direkt konteyner adı altında kimisi ise prefabrik yapı adı altında hizmet veriyor. Adı her ne olursa olsun sizlere pek çok avantaj sunmak zorundalar. Çünkü öncelikle kişilerin bu firmaları tercih edebilesi için ortada net kanıtlar ve referanslar olması gerekiyor. Yani bir firmanın aşağıdaki özellikleri barındırması gerekiyor.

  • Kaliteli bir konteyner firmasının fiyatlarının her zaman müşteri odaklı olması gerekiyor. Ne piyasanın çok altında ne de piyasanın çok üzerinde olmalıdır. Bir kere ne kadar pahalıysa o kadar kalitelidir sözü bu sektör için geçerli değildir. Çünkü her konteyner aynı çelikten üretilmektedir.

  • Firmalar sizlere özel tasarımlar yapabilmelidir. Yani eğer siz standart ölçüler yerine kendinize göre bir ölçü vermek ve öyle bir konteynere sahip olmak istiyorsanız firmaların bu isteği gerçekleştirebilmesi gerekiyor.

  • Firmaların garanti kapsamındaki ürünleri sizler ile buluşturması gerekiyor. Çünkü Yük konteynerler uzun kullanım sürelerine sahiptir ama sorun çıktığı zaman onarılabilmelidir.

  • Aynı zamanda da firmaların her zaman müşteri odaklı olması gerekiyor. Yani müşteri her zaman haklıdır politikası ile çalışan firmaların her zaman daha çok kazandırdığını kabul etmek zorundasınız.

Anlayacağınız üzere bir firma seçimi daha sonrasında kar sağlamanız için oldukça önemlidir. Tabi ki sıfır ve yeni Yük Konteynerler yanında bir de ikinci el konteynerler bulunuyor. Bu ikinci el konteynerler de satın alınabiliyor ve sizlerin işlerini görebiliyor. Yani özellikle de maddi açıdan da avantaj sağlamak istiyorsanız o zaman mutlaka sizlerin de bu ikinci el konteynerleri değerlendirmeniz gerekiyor. Bunu yaparak maddi açıdan avantaj sağlarken yine bir konteynerden aynı işlevi de almış olursunuz. Yük Konteynerler sayesinde ticari açıdan çok daha başarılı yerlere gelebilir ve büyük avantajlar sağlayabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken kaliteli bir firmadan satın almak bu konteynerleri ve ona göre hareket etmektir. Tabi ki bir de içlerinde ne taşıdığınızın da önemi büyüktür.

Türkiye’de de dünyanın pek çok ülkesinde de standart olarak kabul edilen taşımacılık kuralları vardır. Özellikle de bu kurallar arasında konteynerlerin kullanılması da önemli bir maddedir. Çünkü her firma, her ülke ürünlerini karşı tarafa en iyi şekilde ulaştırmak ve ürünleri garanti altına almak zorundadır. Özellikle de sizler deniz aşırı ülkelere taşımacılık yapıyorsanız o zaman ürünlerinizin büyük tehlike altında olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü uzak bir yere taşımacılık yapılırken karşınıza pek çok engel çıkabilir. Bu engeller arasında özellikle de terör, yağmur, kar, aşırı sıcak, deniz dalgası, fırtına gibi pek çok etken olabilir. Bu nedenle de her seferinde ürünlerinizi garanti altına alabilmek için elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekiyor. Bunun için de Yük Konteynerleri her zaman sizlere yardımcı olacaktır.

Pek çok kişi konteynerler sayesinde çok daha kolay bir taşımacılık yapıyor. Şimdi bu Yük Konteynerleri neden bu kadar avantajlıdır diye soranlara cevap vermek gerekiyor.

  • Ürün taşıması yaparken tek seferde ne kadar fazla ürünü güvenle taşırsanız maddi açıdan o kadar kara geçersiniz. Bu nedenle de öncelikle ürün taşımacılığında kendinize en uygun tasarıma ve büyüklüğe sahip olan konteynerleri seçmelisiniz. Böylelikle bir alanda toplanmış olan ürünleri tek bir konteyner ile dünyanın bir ucuna yollama şansına erişirsiniz.

  • Konteynerlerin her türlü dış etkilere karşı çok sağlam ve kaliteli olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Yani öncelikle çelikten yapılmış olan konteynerlerin çok daha fazla darbeye karşı dayanıklı olduğunu söylemek gerekiyor. Böylece düşme ya da çarpma etkileri dahil olmak üzere hiçbir etki iç malzemelere ulaşmıyor.

  • Her firma aynı ürünleri başka bir yere göndermiyor değil mi? Bazıları katı malzemeleri bazıları ise sıvı malzemeleri gönderiyor ve her malzemenin de bir muhafaza şartı bulunuyor. Bu nedenle de öncelikle nasıl bir ürün gönderimi yaptığınızı söylemeniz gerekiyor ki konteynerlerin özellikleri ona göre şekillendirilsin.

Konteynerler İle Yapılan Taşımacılık

Taşımacılık için Yük Konteynerleri olmazsa olmazdır. Bu nedenle de alınan ürünlerin kalitesine de önem vermek gerekiyor. Bu nedenle de öncelikle seçim yapmış olduğunuz firmanın da sizlerin amaçlarına hizmet ettiğine dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle her zaman sizler için özel üretim yapan firmalara yönelmeniz gerekiyor. Çünkü sizlerin ne taşıyacağı ne kadar taşıyacağı ve nereye taşıyacağı önemli konulardır. Bu nedenle de Yük Konteynerleri seçimi yaparken bu hususlara önem veren bir firma sizlerin işlerini de kolaylaştıracaktır. Sizlere özel üretim yapıldığında belki Yük Konteynerleri daha pahalıya gelecek ama taşımacılık yaparken bu sizlere hem zamandan hem de maddi açıdan avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle de konteyner satın alırken aslında bunun bir yatırım olduğunu hiçbir şekilde unutmamanız gerekiyor. Eğer sizler de doğru bir yatırım yaparsanız o zaman çok daha büyük bir avantaja sahip olacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Yük konteyneri satın alırken eğer maddi açıdan çok sıkışmak istemiyorsanız o zaman sizler de bu konteynerleri sıfır almak yerine ikinci el olarak da satın alabilirsiniz. Çelik dayanımı yüksek ve ömrü uzun olan bir ürün olduğu için konteynerlerin ömürleri de her zaman uzun oluyor. Yani ikinci el almış olduğunuz konteynerler de sizlerin işini görecektir. Bu nedenle de illa da sıfır konteynerlere para vermenize gerek yok. Yani sıfır Yük Konteynerleri de ikinci el konteynerler de taşımacılık açıdan sizlere yardımcı olacak ürünlerdir. Şimdi hemen kaliteli ve güvenilir bir firma bulun ve sonrası için de ihtiyacınız olan konteynerler için görüşün.

Gold Konteyner İle Güvenle Teklif Al

?
Üst kalitede sorunsuz bir konteyner hizmeti için Hemen Teklif Al!